Trygghet & Trafik

Arkiv för » lyxbilar

Håll hårt i bilnyckeln

Bilnycklar

Bilstölderna generellt minskar stadigt i Sverige visar flera undersökningar. Däremot stjäls allt fler lyxbilar, och allt större andel av de stulna bilarna dyker aldrig upp igen. Professionella biltjuvar har tillgång till den senaste tekniken och verkar ständigt ligga steget före alla säkerhetssystem och låsspärrar. Men det går att skydda sig mot bilstölder och inbrott i bilen.

Läs mer »


3 minuter – sen kan bilen vara borta

Bilnycklar

Även om stöldskydden blir bättre så är ligorna som riktat in sig på exklusiva bilar alltid steget före. 3 minuter tar det för en biltjuv att ta sig in och med hjälp av digital teknik överlista startspärrarna. Ännu snabbare går det såklart om man redan har nyckeln till bilen i fråga. Många gånger stjäls bilnyckeln ur hemmen.

Läs mer »


Biltjuvarnas favoriter

I senaste numret av Vi Bilägare görs en djupdykning i vilka märken och biltyper som är allra mest stöldbegärliga just nu. Läs en sammanfattning här!

Läs mer »


Organiserade ligor bakom nya bilstöldsvågen

Bilnyckel

Stölderna av exklusiva bilar fortsätter att öka och nu har bilstölderna flyttat från Stockholmområdet till södra Sverige.Den senaste trenden är att tjuvarna tar sig in i privatbostäder för att stjäla nyckeln och sedan bilen.

Läs mer »


Forskare har knäckt lyxbilarnas spärrkod

Forskare vid universitetet i Birmingham har funnit en logaritm som gör det möjligt att komma förbi krypteringen i lyxbilars nycklar. Vad tycker du? Bör sådan information undanhållas allmänheten eller kan det hjälpa biltillverkarna att förbättra sitt stöldskydd?

Läs mer »