Trygghet & Trafik

Arkiv för » transportstyrelsen

Våra och era favorit-appar!

appar

Appar som kan hjälpa, underlätta och förenkla på alla möjliga och omöjliga sätt blir ett allt vanligare inslag i vår vardag. Här listar vi några favoriter för trafik och bil. Vilka är dina favoritappar som bilägare? TIPSA OSS HÄR!

Läs mer »


Tandlös skärpning av reglerna om användning av mobil vid bilkörning

Från 1 december i år skärps reglerna för mobilanvändning i trafik. Det är alltså fortfarande tillåtet att använda mobiltelefonen eller annan kommunikationsutrustning under körning. Bengt Svensson, kommissarie och trafikansvarig på Rikspolisstyrelsen, hoppas ändå att de skärpta reglerna ska få en avskräckande effekt på bilförare som använder kommunikationsutrustning i trafiken.

Läs mer »


Registreringsnummer slut inom fem år

– På sikt här så måste vi till med en förändring, då är registreringsnumren slut i Sverige. Vi pratar om fem år ungefär. Så säger man på Transportstyrelsen som nu måste finna en lösning inför framtiden.

Läs mer »


Smart släpvagnskalkylator

Bild: Transportstyrelsen.se

Transportstyrelsen har tagit fram ett bra hjälpmedel för dig som är osäker på om kombinationen av personbil och släpvagn omfattas av dina körkortsbehörigheter. Läs om släpvagnskalkylatorn och testa!

Läs mer »